Tuesday, February 3, 2009

Ce vrea publicul sau ce vrea juriul?

Butonam telecomanda si ajung la emisiunea lui Morar, Rai da buni... ii avea ca invitati pe Madalin Voicu, pe fiica dansului ( sa-mi fie cu iertare, dar nu stiu de unde a aparut ) si pe Costi Ionita. Vorbeau de eurovision... cred ca a avut loc in weekend jurizarea si hotararea piesei pt Moscova. Nu m-am uitat la tv, nu stiu prea bine nici cine a intrat cu piesele... stiu doar de Blaxy Girls, Elena si trupa Zero.

Nu suport manelistii, nu suport manelele, e genu de muzica pe care nu a-si inghite-o nici cu cereale si zuzu :). Costi e manelist, sau a fost... dar acu face si alt gen de muzica, nu tocmai pe gustul meu, dar nici nu-mi displace total. Nu cred ca ar trebui sa-i punem o eticheta pe frunte "manelist, pleaca de aici" .

Ma rog... ca sa nu o lungesc prea mult... in emisiune se punea problema ca Ionita ar fi fost sabotat, ca melodia fetelor lui a fost cea mai votata si ca juriul a depunctat mult... si ca au fost diferente mari de note - de la 2 la 10 -. Nu stiu cine a facut parte din juriu totusi... stiu doar de Marcel Pavel...

nu ma bag sa vorbesc de melodii, melodia fetelor mi se pare ok, acceptabila, piesa Elenei e penala ( nu am auzit-o, dar am auzit traducerea in emisiune... e o tampenie totala Soldurile mele sunt pregatite sa radieze Acest cantec este asa de tare)
ma rog, multi nu stiu engleza si poate de aia li se pare interesanta, ca suna bine :)) in schimba trupa Zero cred ca ar fi meritat sa intre in concurs, melodia lor chiar e ok.

publicul a votat... sa zice ca publicul e sefu... sunt de acord, partial... si eu am zis ca publicul ar fi trebuit sa aiba ultimul cuvant, nu juriul..

dar sa o luam pe alta parte... publicul e si prost. daca ar fi dupa el, de fapt dupa majoritatea romanilor, manelele ar fi non stop la tv... majoritatea romanilor asculta manele, nu? publicul le vrea vedete pe toate pitipoancele, pe toate curvele si pe toti prostii si agramatii ... si in cazul asta poti sa ai incredere deplina in public? sa lasi totul in mana lui? eu zic ca NU.

eurovisionu oricum mi se pare o prostie.

5 comments:

Andreina said...

Legat de "manelisti" si etichetarea oamenilor, mie viata mi-a aratat ca nu trebuie sa judec o persoana dupa culoarea pielii, nationalitate, religie, genul de muzica preferat, felul mai ciudat in care se imbraca, studii etc etc. si sa-i resping din aceste cauze. Poate am fost eu mai norocoasa si am cunoscut exceptiile in astfel de situatii. Important la o persoana este CARACTERUL si SUFLETUL. Eu pot sa zic ca am un prieten "manelist", dar asta chiar nu conteaza atata timp cat este un om extraordinar cu care ma inteleg foarte bine din multe alte puncte de vedere si stiu ca ORICAND as avea nevoie de ajutor el este acolo si ma ajuta(si exemple as avea si din celelate "categorii").
Sunt destui oameni care desi cu studii, cu o anumita educatie, pe mine m-au dezamagit foarte tare si s-au dovedit a fi niste oameni cu un caracter urat.

Legat de Eurovision... mereu iese cate un scandal, mereu ar fi trebuit sa castige ALTA piesa decat cea castigatoare. Acuma nu stiu...atata timp cat si acolo la Eurovision cel care decide este publicul, cateodata stau si am intreb ce ne trebuie noua atata juriu. In fine... Ce ma nemultumeste pe mine e ca niciodata nu venim si noi cu ceva original. Singura data cand ne-am prezentat cu ceva original a fost cu Luminita si Sistem si rezultatele s-au vazut. Daca ai piesa buna si show nu conteaza prieteniile geografice si alte chestii pe care noi le tot scoatem in fata atunci cand iesim la coada clasamentului.

Andreina said...

Aoleo, cat am scris :)))

andreea said...

andreina

nu judec oamenii dupa preferintele muzicale. cred ca m-am exprimat si gresit.
si eu am un fost coleg tigan si chiar asculta manele si la fel ca in cazul tau e mult mai de treaba decat multi romani... si mult mai saritor decat alte persoane.
si mai am cateva exemple de oameni care asculta manele si sunt foarte ok, in schimb am zeci de exemple pt cealalta categorie...

uite-te in metrou, in autobuze, pe strada... cum stau cu telefonul si asculta manele la maxim, deranjand si pe cei din jur, sunt multi asa, enorm de multi ... la ei ma refer eu... si pt ca sunt majoritari ar putea influenta voturile.

eu am avut parte de ambele extreme, am avut probleme cu tiganii, de la furat telefone, la agresari verbale, insulte... si poate de aceea sunt atat de pornita... dar am avut parte si de multe persoane cu suflet mare de etnie roma, la care tin enorm.

Adriana said...

Ai foarte mare dreptate cu postul asta!

andreea said...

;) da ... din pacate
bine ai venit pe aici :)