Wednesday, January 27, 2010

Regiuni geografice

Maine (adica joi, ca e trecut de 12) am urmatorul examen. Examen oral la "Regiuni geografice"... adica, diferite regiuni geografice de pe glob.

Am avut de invatat despre: Amazon, Marea Britanie, China, Magreb, Provence, Litoralul bulgar si brazilian, California, Australia si ... cam atat :)

E frumoasa materia. E interesant sa afli despre fiecare regiune in parte. Dar e de INVATAT! si trebuie sa inveti ca lumea. Tre sa cunosti: clima, vegetatia, fauna, reliefu, populatia, orase importante, despre fiecare oras cate ceva, obiective turisitice, turismul din regiune, vecini, transport, industrie, agricultura, cai de comunicatie... cam tot :))

De stiut, stiu cate ceva de fiecare regiune.. ce e mai important.
Acum sa vedem ce intrebari o sa avem la examen. Ca nu cred ca o sa pice ziceti reliful M Britanii... ci mai degraba: cum influenteaza relieful si clima turismul... sau ce legatura e intre x si y, relatiile ce se stabilesc intre mama si tata... etc etc etc.

Aaaa, stiti cum e sa ai o materie frumoasa si un prof cam cam... cam ? Profu e un tip super inteligent, stie super multe, din 2 intrebari te inchide... dar e genul de om arogant, foarte arogant... lui nu ii convine nimic, lui nu ii place nimic... mereu gaseste nod in paupura... as putea sa ii gasesc si eu... ne-a dat documentele pe mail. primele documente sunt facut super misto, sunt luate din carti, in schimb, ultimele documente sunt de la studenti... nici macar nu cred ca le-a citit... copy/paste de pe net. 50 de pag/ doc... nu mai bine ar fi 10 da bune?

Dar cine sunt eu, sa criti un profesor universitar?
in fond, daca cel mai bine platit profesor de la noi ( 300 de milioane vechi pe LUNA ) vine la cursuri si citeste de pe foi... de fapt... mai bine ma abtin :)

Ma duc sa mai citesc.
Take care :)

No comments: