Monday, May 31, 2010

Practica mai 2010

Un coleg de la Geografie (cei cu care am fost noi in practica) a filmat cam tot ce am vazut. A facut un rezumat bun la cele 5 zile.
Mi se par foarte ok filmuletele, sunt bine realizate si chiar mi-a facut placere sa le vad.

Eu zic ca merita sa va uitati :) si nu pt ca apar si eu pe ici colo:)) ci pt ca sunt mai reprezentative decat cateva pozele facute de mine :)







PS: gasca noastra era exact in spatele celui care filma. Noi stateam in fundul autocarului... si dupa cum am mai spus nu am avut nicio treaba cu restul autocarului. Insa mi s-a parut foarte interesanta ideea asta. Si chiar a iesit foarte tare!

Enjoy :)

ps2: ar trebui sa ma plateasca facultatea ca le fac reclama. reclama gratuita :))

Friday, May 28, 2010

Pe role :)

Ador sa ma plimb cu rolele.
Primele role cred ca le-am avut la o varsta foarte mica... erau din plastic, faceau atata zgomot :)) Cand au aparut cele din silicon a fost mare isterie. Nu toata lumea avea, pt ca nu isi permitea. Dintre toti copii de la bloc doar o prietena avea, erau de la Roxa, tin minte ca toti ne plimbam cu ele. Fete, baieti.. nu conta. Nu conta ca pe mine ma strangeau groaznic (mereu am trait pe picior mare :) ), iar Roxanei cred ca i-ar fi incaput ambele picioare intr-o rola :))

Momentul maxim a fost cand mi-a cumparat mama si mie role. Role bune... cand am intrat si eu in randu lumii. Doamne, cred ca eram cea mai fericita. Nu le mai dadeam jos... Le am de vreo 6 ani. Cred. Mi-am mai cumparat unele, pt ca mi-au placut foarte mult, acum vreun an, dar imi sunt foarte mari.. am crezut ca pot merge cu ele... insa chiar nu se poate. Sunt cu vreo 4 nr mai mari :)) Aaaa. daca are cineva 44-45 la picior si le vrea, sa ma anunte, le dau ieftin.

De cateva zile am inceput sa ies iar cu rolele :) Am iesit de cateva ori cu Ana, imi place ca mergem mult, ne plimbam ore bune. Fata de turele de maxim 2 km pe care le faceam cu prietenele mele de la bloc, cred ca am facut juma de Bucuresti impreuna cu Ana..

Ar trebuie sa se faca o pista si pt role .. speciala. Fara gropi, o mica parte din strada. Ca m-am saturat sa merg pe trotuar si sa ocolesc fiecare groapa, denivelare, canal (seara e si mai naspa, noroc cu lanterna de la telefon)... iar pe sosea imi este destul de frica, sunt multi nebuni. Si in plus, nu e foarte mult loc din cauza masinilor parcate...

sfat: iesiti pe afara... plimbati-va.
coborati cu o statie inainte de destinatie si mergeti pe jos... e atat de placut.
e atat de frumos afara incat e pacat sa stam la calculator...

:)

Wednesday, May 26, 2010

In loc de noapte buna :)

"As vrea sa innebunesc brusc acum si sa uit. Sa uit de ea si de magia ce o simt cand imi este alaturi. As vrea sa dau timpul inapoi si sa nu o mai cunosc a doua oara. Sau si mai mult sa dau timpul inapoi si sa explic omenirii ca dragostea este cel mai rau lucru ce i se poate intampla in viata. E ciudat, muncesti de-a lungul anilor pentru a construi individul ce iti doresti sa devii iar cand esti aproape gata,cand esti mandru de tine cel care esti,de propria-ti creatie, apare brusc dragostea care darama tot.Toate principiile, toata masculinitatea, luptatorul, caracterul, juramintele, toate se prabusesc la picioarele ei si te trasforma in cea mai moale si siropoasa telenovela latino. Te transforma in tot ce urai mai mult iar ea nici macar nu observa sacrificiul acesta al tau, sacrificiul de sine. Mai grav este ca de multe ori nici tu nu il observi si starea aceea jenanta in care comportamentul, cuvintele, pana si vocea si sperantele se transforma, starea aia pe carea ai luat-o in ras o viata vazand-o la altii,starea aceea te face fericit."


Este un fragment pe care l-am salvat mai demult.
Ii apartine lui Anndrei. Nu mai stiu sigur de la ce postare ca sa pun link.
Mie mi-a placut foarte mult si m-am gandit sa merita sa il cititi si voi :)
O seara placuta!

ps: eu sunt bine, fericita datorita vremii. azi am mers mult pe jos, m-am bucurat la maxim de soare, de muzica... am dat si un examen... am fost si in parc.
A fost o zi reusita :)

Saturday, May 22, 2010

Sesiuneeeee

Am inceput sesiunea. E oficial.
Pana acum am avut cateva examene, dar erau in presesiune... Am avut de facut si cateva proiecte, insa s-au dus :)

Acu vine partea cea mai grea. Invatatul :)
Marti am examen la Asezari umane. E destul de mult de invatat, dar materia este accesibila.

Weeku viitor sa o iau o pauza si o sa fac o escapada :D ca urmatoru examen il am de abia pe 8 iunie, deci e timp :)

Pe 18 iunie am ultimul examen. Ar fi tare daca as putea sa fug 1-2 zile la mare ca si anu trecut :)
Pe 22 iunie incepe practica de vara care tine pana pe 3 iulie. De pe 22 iunie pana pe 27 iunie suntem la Campulung Muscel. O sa fie tot gasca cu care am fost si acum 3 sapt + multi altii :)
Dupa 27 iunie pana pe 3 iulie, cand oficial suntem in vacanta, facem practica pe Bucuresti :)

Absenta mea este motivata :)
Ma bag la invatat!

Sunday, May 16, 2010

16 mai 2004 ...

"vei vedea ca ce e viu nu rezista..."

Azi s-au implinit 6 ani de la moartea bunicii mele...
Nici nu stiu cand a trecut timpu, mi s-a pare ca toate astea s-au intamplat recent...

Bunica era pt mine, dupa mama, cea mai importanta persoana... pana la varsta de 7 ani cred ca am stat mai mult cu ea decat cu ai mei.

A fost... si este... cea mai mare pierdere suferita de mine... cred ca este si singura chestie grava prin care am trecut...
Imi este greu... eu, de obicei, evit sa ma gandesc la asta... incerc sa ma prefac ca nu s-a intamplat nimic, ca daca stau mai mult pe ganduri ma apuca plansu... si imi vin in minte atatea si atatea amintiri, vorbe... cred ca prefer sa nu ma gandesc pt ca eu inca mai am remuscari.
Stiu ca aveam doar 14 ani, dar mereu o sa ma invinovatesc pt purtarea mea de atunci... pt lispa mea de rabdare, pt lipsa mea de afectiune.
Asta ma enerveaza cel mai rau.. ca stiu ca eu nu eram asa... ma rog, e bine ca am invatat ceva din lectia asta... nu prea ma cert cu oamenii pe care ii iubesc. sau daca ma cert cu ei ma si impac in aceasi zi, nu las sa treaca seara si sa fim certati... Niciodata nu o sa mai fac greseala asta.. chiar nu as suporta inca o remuscare de genu...

De ziua ei... acum 2 ani ... am scris o postare, tot aici pe blog... am recitit-o... dar nu am modificat nimic. Daca vrei sa o re/cititi -> 02 ianuarie 1934.

Si inchei cu o melodie care bunicii ii placea extrem de mult. Mereu o canta si spunea ca ii aduce aminte de bunicu... Uneori plangea cand o auzea...
Acum ... la randu meu, cand o aud ma intristez....


Drumul ei, sunt sigura, ca intalnit cu cel al bunicului pana la urma... Si sunt convinsa ca oriunde este ... e fericita :)

Friday, May 14, 2010

Bagaje :) iar..

Da... iar plec :) Nici nu am recuperat bine toate orele pierdute in practica de acum o saptamana ca iar plecam. Tot cu facultatea... dar de data asta doar pt 2 zile.
Trebuia sa mergem in Olt saptamana viitoare, dar s-au schimbat cateva chestii si mergem in Valcea.

Sper sa avem parte de vreme buna. Sa nu ploua si sa vedem multe lucruri interesante :)

Nu o sa ma pot bucura in totalitate de acest weekend pt ca duminica (16 mai) se implinesc 6 ani de la moartea bunicii mele... coincidenta este ca 16 mai tot duminica a picat si in 2004... Nu imi vine sa cred cat de repede a trecut timpu... Imi lipseste enorm de mult... o sa revin cu o postare despre ea, dar cu alta ocazie ...

Aveti grija de voi!
Va doresc un sfarsit de saptamana cat mai placut!
Sa aveti parte de soare si sa va bucurati de el!
Va pup :)

Wednesday, May 12, 2010

Relatii, varsta si bani

Este un subiect despre care imi este destul de greu sa vorbesc, insa aseara mi s-a intamplat o faza destul de amuzanta :)

Inainte de asta sa va povestesc pe scurt despre mine.
Am primit o educatie destul de stricta, ai mei m-au invatat sa fiu intr-un fel, sa nu profit de oameni, sa nu iau ceva ce nu este al meu, sa dobandesc totul prin munca mea.
Tata mi-a zis sa imi platesc mereu consumatia. Asa mi-a zis tot timpu, sa nu depind de nimeni si sa nu datorez nimanui nimic. Ce mananc sau beau - sa platesc.
Faza cu eu sunt fata si baiatul tre sa plateasca, dpmdv, nu mi se pare tocmai corecta. Recunosc, au fost cateva dati cand am acceptat sa mi se plateasca consumatia, insa cu greu sau pt ca in momentul acela asa am crezut de cuvinta, pt ca sunt momente si automat persoane care nu te fac sa te simti ofensat.
Ma refer la faptu ca unii se ofera sa plateasca pt ca "asa trebuie", pt ca asa au fost invatati de alte tipe, de circumastante .. ci nu pt ca asa simt.

Nu stiu daca este bine sau nu cert e ca mai bine previn decat sa tratez. Nu de putine ori am vazut in jurul meu oameni care isi scoateau ochii pt bani, pt ce si-au luat unul altuia. Si oameni de la care nu te asteptai ca pot face asta...

Daca eu nu prea accept sa mi se plateasca consumatia, cu atat mai putin o sa accept bani din partea cuiva. Gen, sa stau cu cineva pt bani.

Asa.. in mare cred ca am zis ce era de zis ... acum sa va povestesc faza de aseara.

Eram la Ateneul Roman, la recitalul lui Joshua Bell, venit in cadrul Cruciadei Culturii. Recitalul a fost superb, nu pot sa zic ca sunt un fan al acestui gen de muzica, insa chiar m-am simtit foarte bine, la bis aveam pielea de gaina :)... ma rog, nu aici vroiam sa ajung.
Inainte de recital eram pe hol cu fetele... Si un domn (pt ca avea peste 40 de ani) tot se baga in seama cu mine. De fapt domn e un cuvant cam mare, mai bine barbat punct. Se vedea ca e un tip prezentabil si ca face parte din stafful Ateneului asa ca am incercat sa fiu cat de cat politicoasa, ca in alte contexte il dadeam d**** de la inceput :) adica daca eram in alt loc, nu in Ateneu.

Ma intreba ce parere are prietenul meu despre cerceii mei, daca nu il deranjeaza... da ce inaltime am... aaa, eu eram si pe tocuri si cand m-am ridicat in picioare vine langa mine si cica "ne potrivim"... el avand 1.60 pe varfuri si eu 1.90 :)) in gandul meu "da, ca Monica si Iri" ... Simteam ce urmareste, ca fata iti dai seama imediat de privirea acea flamanda, privirea acea care simti ca te scarbeste fara ca persoana respectiva sa puna macar mana pe tine.

Au mai fost tentative de conversatie insa vorbeam destul de monosilabic si plecam. In sfarsit, la final vine la mine si ma intreba daca nu am cumva o carte de vizita, ii zic ca nu. Dupa imi cere nr de telefon, ii zic ca nu i-l dau, ma intreaba de ce, ii raspund ca nu vad rostul, la care imi zice ca poate te sun sa iesim... ii zic ca nu si plec. Stiam ca nu o sa inceteze asa ca data urmatoare cand a venit i-am dat numarul. Numarul gresit :))

Ma gandesc ca a crezut el cand i-am dat numaru... ca gata... am zis de 3 ori NU si dupa i l-am dat, o sa iesim de 2-3 ori si aia e.. m-a cucerit :))
Mi se face o sila maxima de persoane ca astea. Paula mi-a zis ca mai bine il expediam de la inceput, da, recunosc, asa trebuia sa fac... insa am zis ca poate daca ii dau de inteles ca nu ma intereseaza, fara sa fiu nesimtita o sa fie ok.

De fapt, daca stau sa ma gandesc, poate el asa este obisnuit. Sunt sigura ca multe alte tipe in locul meu ar fi iesit cu el. Lumea e plina de curve :) Si poate de aia multe femei sunt tratate asa... cand ai avut parte numai de curve nu stii sa te porti cu o fata/femeie ... crezi ca orice tipa o cuceresti cu nr banilor nu cu nr neuronilor ;)

Oare barbatul acela nu s-a gandit ca as putea sa ii fiu fiica? Oare acasa nu are un copil de varsta mea? Daca la randul ei, fata, ar fi fost asaltata de un tip ca el? E un cerc vicios.
Eu nu stiu cum se face chestia asta. Nu as putea sa stau in veci cu un om asa. Un om care mi-as putea fi tata. Un om cu privirea aceea de animal in calduri.

Daca iti pierzi demnitatea ... pierzi tot. Sa nu te mire de ce dupa aia toti iti bat joc de tine. Odata ce ai acceptat sa inghiti ceva doar pt bani, o sa o faci si a doua oara si a treia... ;)
Dar de fapt...de ce sa te intereseze? Banii conteaza, nu? :)

Sa nu va simtiti vizati...
Toate astea se intampla intr-o alta lume.
In lumea asta fetele stau cu baieti din iubire si baietii stiu sa respecte o fata prin comportament, nu prin "bani=respect"

Noi sa fim sanatosi!

LE: ca tot a venit vorba de bani, va recomand un post genial al lui Andrei. Pe Andrei il gasiti si la recomandari, in drepta. Andrei Ghiorghe . Merita citit :)

Monday, May 10, 2010

Home :)

Am ajuns aseara din practica.
Au fost 5 zile in care am vazut multe, am invatat cate ceva si ne-am distrat... Am fost o gasca super inchegata.
Faza a fost ca practica nu era a noastra, a celor de la Turism, ci practica pt Geografie, dar noi am fost cu profu de licenta. De la noi au fost 12 si restu de la Geografie... nu ne-am inteles sub nicio forma cu ei, ma rog, mai putin cu vreo 4 care erau chiar ft ok... insa de ceilalti nici nu mai vorbesc :))

8 fete... 4 baieti si profu. Un profesor foarte de treaba... poate si pt ca e mai de varsta noastra. Omul e foarte tare, la modu ca e super destept dar ne intelege, stie cand sa glumeasca cu noi si cand sa ne puna sa invatam.
Jumatate din noi l-am ales ca prof de licenta... chiar a fost o decizie buna :)

Zilele astea or sa fie cam full... nici nu am ajuns bine si trebuie sa facem proiecte, harti si sa invatam.
O sa pun pozele in curand si o sa va povestesc pe zile ce am vazut :)
Pana atunci, daca vreti, puteti sa vedeti pe facebook cateva poze

cam asta a fost gasca (lipsesc 2 colege)

si ca sa il plagiez pe Ionut:
VA PUP MAH!!!

Tuesday, May 4, 2010

Practicaaaaaaaaaaa

Maine plecam... in practica :) 5 zile.
Sunt 5 zile pline. Avem 2000 de km de parcurs ... o sa fie niste zile pline si frumoase.
De abia asteptttttttttttttttttt

In mare, traseul este aceasta:
Bucuresti - Brasov - Sighisoara - Sovata(poza) - Cluj - Turda - Tg Mures - Sovata - M Ciuc - Lacu Rosu - Pt Neamt - Iasi - Vaslui - Bacau - Onesti - Lacul Sf Ana - Sf Gheorghe - Brasov - Bucuresti :)

Acum fac bagajele.
Am un sentiment foarte placuutttttt :D
Presimt ca o sa avem multe de vazut si ca o sa ne distram.
O sa fie soare, peisaje, voie buna si prieteni :)

Nu stiu daca sa imi iau laptopul... ma mai gandesc... prefer sa ma rupt pt 5 zile
Sa ne auzim cu bine duminica seara sau luni :)

Va puuuuuuuuuuuup
Sa aveti grija de voi!!!

ps: La multi ani, Andrei!!!! :)
Din suflet iti doresc multa sanatate, fericire si implinire...
Multa putere de munca .... Sa ai grija de tine!!
Te pup >:D<


Monday, May 3, 2010

La Multi Ani, Anna!!

am zis ca daca tot am inceput sa scriu posturi dedicate persoanelor speciale din viata mea... sa continui...

In primu rand:
La multi ani, bubi!!!!!
Sanatate, fericire, iubire, respect si tot ce iti mai doresti, pt ca le meriti, pt ca esti una dintre cele mai sincere persoanele!
Sa ramai mereu asa :) Si mereu cu sufletul asta... stii ce am vorbit noi, nu?

In al doilea rand.
Ana este colega mea de la facultate si una dintre bunele mele prietene.
Ne-am cunoscut, normal, la facultate. In prima zi de cursuri am intrat eu frumusel in clasa, o incapere cam mica...cred ca am ajunsesem cam tarziu ca bancile erau ocupate. Fiecare statea cu cineva... iar in prima banca era un loc liber, langa ea... si pana sa trec mai departe imi zice: "vino sa stai cu mine" ... si am inceput sa facem conversatie. (mi-a maturisit apoi ca atunci cand a intrat in clasa si a vazut colegii s-a intrebat ce cauta ea la facultate :)) ... s-a asezat in prima banca... iar cand m-a vazut pe mine si-a zis "in sfarsit o persoana normala" a simtit ea ceva bun in mine :))
A inceput perioada cu proiectele si am tot stat impreuna si ne-am dat seama ca suntem cam pe aceasi lungime de unda si am inceput sa vorbim/iesim si in afara facultatii...

Ana e taur... si prietena Andreea e tot taur. Au destul de multe in comun. Sinceritatea ar fi una din punctele comune. Seamana destul de mult la caracter si poate de aceea ne-am imprietenit asa repede ... :) Si prietena mea din generala tot taur e. Taurii sunt buni prieteni... chiar te poti baza pe ei ;)

Cu Ana am vorbit despre orice. Ne-am suportat una pe alta in momentele mai naspa din ultimii 2 ani. Am fost alaturi una de alta ... poate uneori mi-a fost alaturi mai mult decat prietene de-o viata...

Bah bubi*, chiar ma bucur ca ne-am cunoscut!!!
Hai La multi ani!!!!!!! >:D< *toata lumea ii zice asa, nu o alint eu :))))