Sunday, March 29, 2009

Sunday, March 22, 2009

Jurnal de calatorie - Cluj

Inainte de toate vreau sa precizez ca am pus pozele de la concerte pe blog. Pozele din Becker, Oradea, Fabrica, Brasov, Cluj si de la concertul umanitar pt Alexandra. ( imi cer scuze celor care le asteptau de ceva timp ).

Eram in autocar si mi-a venit ideea unui "jurnal de calatorie" in care sa scriu ce-mi trece prin cap cand sunt in autocar, sau in tren... - cred ca o sa fie cam lung postul :)

iata

---------------------------------------------------------
10:45 - Pitesti.
Sunt in autocar si citesc "Cel mai iubit dintre pamanteni", imi place stilul lui M. Preda. Mi-am dat seama, desi stiam, ca imi place foarte mult sa citesc... Pacat ca internetul ne mananca tot timpul, este foarte util, dar si foarte nociv, trebuie sa stii sa folosesti doar partea buna ... ( 2 motive m-au facut sa-mi dau seama ca trebuie sa citesc, mai mult. un prof de la fac, pe care il admir enorm ne-a zis ca trebuie sa citim, trebuie sa fim oameni culti, ca acum avem timp; iar picatura care a umplut paharul a fost Tudor, cu scrisoarea lui catre liceeni...

Ma certam acum ceva timp cu tata... care imi zicea ca trebuie sa mai citesc, ca ei au citit foarte mult. lucru foarte adevarat, au o bibilioteca plina cu sute de carti pe care le-au citit, dar mai demult ... L-am intrebat, la randul meu, cate carti a citit el dupa 89 si mai exact, dupa 2000 de cand avem calculator ... a tacut ... inainte nu aveai ce sa faci si normal ca citeai. Intr-un fel era mai bine, nu erau ispite. Mi-ar placea si mie sa am o biblioteca a mea, cu carti cumparate si citite de mine. Daca as citi o carte pe saptamana ar fi chiar ok. Imi pare rau ca nu m-am apucat de citit inca din liceu, cand aveam mult mai mult timp... dar inca nu e tarziu ( sper ).
Acu sunt in autogara la Pitesti.
Iubesc calatoriile, iubesc sa merg cu autocarul/trenul, sa stau pe scaunul de la geam si sa ascult muzica sau sa citesc...sau pur si simplu sa privesc oamenii si peisajele. Am pornit la drum, nu mai scriu ca ma misca masina, revin cu ganduri din autogara din Rm. Valcea :)

12:00
Am ajuns si la Rm. Valcea. A fost ok drumul, doar ca vremea nu ma prea ajuta, e prea putin soare. E urat afara, mohorat. Sper sa iasa soarele mai incolo, ca ma deprima vremea asta :))
Ziceam ca imi place sa calatoresc, imi place sa calatoresc chiar si singura, de fapt, imi place sa plec singura la drum, nu sa ma si intorc... nu stiu de ce, dar urasca sa vin singura... dar slava Domnului, ultimele intoarceri au fost extrem de placute ...
ne vedem la Sibiu :)
14:20
Sunt la Sibiu. Stam ca, cainii la poarta ca nu ne lasa cu autocarul in autogara ... cred ca sunt certati, motivul ar fi banii, nu? :)
Langa mine sta o doamna foarte draguta, care imi aduce aminte mult de bunica mea. Are parul in totalitate alb, asa era si bunica, avea un par alb, des... extrem de frumos. Imi povestea cum a urcat la 48 de ani pe Moldoveanu, sau cum a urcat in luna a 8-a tot undeva pe munte, nu asa sus :) oricum nu era indicat in starea ei. A calatorit mult, ii place tara noastra, zice ca este cea mai frumosa... este o persoana credincioasa... citeste mult. stie foarte multe. imi place revista AS. face drumuri destul de dese la copii ei, pt a-i ajuta... asa era si bunica... mi-e dor de ea, acum mai mult ca oricand ii simt lispa...
Acum iesim din Sibiu, in stanga mea se vad foarte frumos muntii ...
Cand plec intr-o calatorie am o stare superba, un fel de fluturi, ador senzatia. Nu cred ca o sa ma plictisesc vreodata de calatorii. Ma bucur ca am ales facultatea de Geografie si ca sunt fana Vama :)) se imbina perfect. Facultatea are un mare avantaj in fata liceului, la facultate faci ce-ti place, ce te intereseaza cu adevarat ( desigur, asta in cazul in care alegi tu facultatea, nu parintii sau alte persoane ) .

Fericirea este asa aproape, in lucruri marunte. Fericire este cand te uiti pe geam la copii care alearga si o raza de soare intra prin geam.. Eu sunt fericita, as putea fi si mai fericita, dar mai bine pe rand... Dumnezeu imi da fericirea bucatica cu bucatica ca sa o savurez bine, ca sa o pretuiesc mai mult, cand ea va deveni completa ...

Suntem la Alba Iulia. Am fost cu doamna sa luam covrigi buni, a zis ca stie dansa undeva unde sunt foarte buni... acu ii gust :) .. da, chiar sunt.
Imi pare rau ca trebuie sa ma despart de doamna... mi-e drag de dansa. Acum este ghidul meu, imi arata fiecare lucru interesant de pe drum si imi explica...

O sa ajung la Cluj, asa ca ne auzim maine dimineata... in autocarul de intoarcere :)

---------

Este ora 07:20 si sunt in autocar, o sa plecam la ora 8. Autocarul merge doar pana la Rm Valcea, de acolo trebuie sa ma urc in altul, spre sa fie unul la 2 ca sa pot ajunge la facultate pt un seminar :)

Acum sa va povestesc ce am facut dupa ce am coborat din autocar aseara... Am luat-o pe jos pana la club, am mers suuuuuper mult, am urcat pe un drum, la deal. M-am intalnit cu Teea si prietenul ei la un suc, am stat de vorba, ne-am cunoscut face to face. E fain sa te duci intr-un oras si sa cunosti pe cineva, v-am mai spus ca mi-am facut multi prieteni prin intermediul Vamii :)
Concerul a inceput pe la 12 noaptea... intarzierea de 2 ore a fost datorata clubului, nu "vipului" de Chirila, cum ii auzeam pe multi bombanind. Au gandit bine cei din club pana la urma, pt ca la 10 noaptea era o coada imensa... ( a se observa poza ) . Au cantat 3 ore, cu o pauza de 10 min. Chiar a fost bestial, va spune un om care are un palmares [ :)) ] dupa care sa se orienteze :) . Partea proasta la faptul ca merg tot timpul la concerte, este ca eu stiu care au fost cele mai bune concerte... asa ca vrand-nevrand mereu compar.
Publicul, el este cel mai important, poate sa fie un public ca la Cluj, oameni muuuuulti si activi sau poate sa fie un public putin mai mic, de 200-300 de persoane, cum a fost la Brasov si sa fie foarte ok. Amblele au fost reusite. Doar ca Cluj intra in categoria cele mai reusite concerte :)
Nu regret ca am facut 1000 de km pt acest concert, nu regret ca acu inghet de frig pt ca nenea nu da drumu la caldura decat cand o sa plecam de aici, adica la 8. nu regret ca pic de somn, ca am dormit decat 2 ore juma aseara si vreo 4 acum 2 seri. Regret, insa, ca trebuie sa recuperez 2 seminarii :))
Ma gandesc sa scriu mereu cand plec in calatorii. Deocamdata in agenda ( si pe blog ) si peste o luna ( sper ) pe laptop.
As vrea sa dorm si sa mai citesc ceva pana la Rm. Valcea.
---------------------------------------------------------
ps: sper ca nu v-am plictisit prea tare :) daca vi se pare interesanta ideea, sa spuneti, ca sa stiu daca mai scriu si aici :) daca nu vi se pare, o sa continui, dar in Jurnalul meu de calatorii...
pup

Tuesday, March 17, 2009

Cluj .... viiiiiin :)

Maine dimineata am autocar catre Cluj :)
Drumul o sa tina vreo 9 ore... e bine ca o sa am ce sa citesc... spre rusinea mea, inca nu am citit cartea"Cel mai iubit dintre pamanteni" ... cu ocazia asta o sa o citesc :D

De abia astept sa vad din nou Clujul :x
a, si pe cei cu care o sa ma intalnesc acolo: Dodo si Teea :)

Sunday, March 8, 2009

Chestionar

Citeam blogurile preferate, ca in fiecare seara, si ajung la Mihai Bendeac... am gasit un chestionar foarte misto, al lui Marcel Proust

iata-l :)

1. Principala mea trăsătură - hmm, pasiunea
2. Calitatea pe care doresc să o întîlnesc la un bărbat - respectul, asta imi doresc sa intalnesc la un barbat... pt ca iubirea nu tine o viata
3. Calitatea pe care o prefer la o femeie - ... nu sunt bi :))
4. Ce preţuiesc mai mult la prietenii mei - incerc sa ii pretuiesc pe ei... sa pretuiesc prietenia lor...
5. Principalul meu defect - hehe, am multe... principalul ar fi naivitatea ...
6. Îndeletnicirea mea preferată - somnul :)) aaa, mai nou turismul :D
7. Fericirea pe care mi-o visez - sa fiu mama. si sa calatoresc muuuuult
8. Care ar fi pentru mine cea mai mare nenorocire - sa o pierd pe mama
9. Locul unde aş vrea să trăiesc - intr-o casa pe malul marii
10. Culoarea mea preferată - verdeeee
11. Floarea care-mi place - ghiocelul
12. Pasărea mea preferată - porumbelul
13. Prozatorii mei preferaţi - Jules Verne ( mi-a placut foarte mult cand eram mai mica ), Sadoveanu, Marin Preda ...
14. Poeţii mei preferaţi - Eminescu, Nichita Stanescu si Tudor Arghezi
15. Eroii mei preferaţi din literatură - Ilie Moromete, Goe si Tipatescu
16. Eroinele mele preferate din literatură - Victoria Lipan si Aneta Duduleannu
17. Compozitorii mei preferaţi - Tudor Chirila
18. Pictorii mei preferaţi - Sabin Balasa, Da Vinci ... ( nu e punctul meu forte pictura )
19. Eroii mei preferaţi din viaţa reală - eroi? mi se pare un cuvant cam mare ... totusi cred ca bunica este eroina mea.... INSA admir mult unele persoane, cum ar fi: Cabral, Tudor Chirila, Eugen Caminski ... si ar mai fi... ma opresc aici :)
20. Ce urăsc cel mai mult - ipocrizia si tradarea
21. Calitatea pe care aş vrea s-o am din nastere - pfuu, mai multa intelepciune... si ochii putin mai mari si - 5 cm ( macar )
22. Cum aş vrea să mor - impacata
23. Greşelile ce-mi inspiră cea mai mare indulgenţă - cele involuntare si cele facute de copii
24. Deviza mea - am mai multe :D
Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste
Nu iubi cu adevarat decat pe cine respecti cu adevarat
Traieste fiecare clipa ca si cum ar fi ultima

ps: va zic de pe acum ca nu am citit extraordinar de mult la viata mea, pe langa cartile pt scoala am mai citit cateva zeci de carti, maxim 20, ... insa sunt putine ... am o lista destul de lunga pt anul asta :)
la pictori nu ma pricep, o sa ma pricep in curand pt ca imi trebuie in turism :)

ps 2: completati si voi chestionarul :) da, da... si tu :) toti cei care l-ati citit ...
sa nu trisati, ca stiu cine imi viziteaza blogul :D

puuuup :)
maine - Fabrica - Vama... Show! Play! Love! ne vedem acolo

zilele astea o sa scriu despre filmul Pretty Woman... am plans cat pt toate filmele la el...

LE: cine nu are blog, poate sa raspunda printr-un comentariu :D

Tuesday, March 3, 2009

Despre prostia unora si despre gay

Mai intai vreau sa imi cer scuze ca postez asa rar, dar nu am timp nici sa respir :) sper sa imi fac putina ordine in tot, in cap, in camera si in orarul de la facultate :D

Maine ma trezesc devreme, dar imi rup putin din timpul de somn ca sa ma descarc aici... :)

iata problema mea... butonam telecomanda, ca de obicei seara cand ma pun in pat sa adorm si ajung pe un post unde era Naomi. Nu prea am timp de tv, asa ca nu stiam ca a fost batuta si tunsa de 4 indivizi... am dat pe google sa vad mai multe, chiar mi se facuse mila de ea.

Gasesc o pagina unde era pus un clip de la otv cu Naomi din ziua incidentului... langa un comentariu: "Asa merita astia cine ia facut asta sa traiasa sa vina sa-i dau o naveta de bere :) "

in primu rand, mai bine mi-ai da mie o naveta de bere ca iti gasesc cuvintele gresite din prop :) se scrie "i-a" nu ia, ca nu ia un lucru ;) dupa mai trebuiau niste virgule ca sa se inteleaga ...


ma rog, fiecare mai greseste cand scrie ceva... pe fuga :) problema e ca mai toti care au comentat articolul asta aveau greseli mare gramaticale ...

acu.. ma intreb si eu ... de ce naiba se bucura toti ca a fost batuta si tunsa? de ce te bucuri, frate, de raul altuia? ... nici eu nu suport unele persoane ( care chiar mi-au facut rau ) dar asta nu inseamna ca imi doresc sa le vad intr-o groapa de gunoi in halul asta ... ce rau a facut ca sa merite asta? doar ca apare la tv si enerveaza pe unii... poi bun, zici ca nu mai suporti sa o vezi la tv, nici pe ea, nici pe alte specimene, gen nikita si sexy braileanca.. atunci inchide in pula mea televizorul!!!! de aia ai telecomanda si creier!!!

vreau sa mentionez ca eu nu sustin persoanele gay, nu pot sa zic ca le sustin si ca sunt de acord cu ele pt ca as minti... doar ca incerc sa ii inteleg... ma gandesc ca fiecare are dreptul sa aleaga de cine sa se indragosteasca... sau ca unii au probleme psihologice. Am citit la un moment dat un blog al unui barbat, gay, mi-a schimbat mult parerea despre ei, pt ca mi-am dat seama ca noi ii judecam din prizma travestitilor si a paradelor gay ( cum suntem noi, romanii, judecati de straini, ca intram in aceasi oala cu tiganii )

le: am cautat articolul de unde am gasit blogul respectiv, la Cabral, la un articol despre homosexuali... comentariul este foarte lung, eu zic ca merita sa-l cititi ... aici aveti adresa de la blog http://dlgray.wordpress.com/2008/11/20/de-ce-atata-ura/#more-81 MERITA!
"viata e frumoasa, indiferent de orientari, mai ales cand tii in brate persoana iubita, si nu conteaza ca nu poti trambita fericirea ta in jur. "

ps: cititi si al doilea comentariu de la articol :)